Тернопільські артилеристи щедрували, як вдома (Відео)


Відчувати сімейний затишок поза межами рідної домівки у різдвяні свята мають й військові.  В 44 окремій артилерійській бригаді оперативного командування «Захід» для військовокомандувачів та хлопців-строковиків організували Святвечір із щедрівками та колядками.

– Це, можна сказати, як додому повертаєшся на якусь мить. Домашня атмосфера, домашнє тепло, дружній колектив – воно, все-таки, покращує моральний стан. Кутя, вареники, свята вода.. Ну, як додому повернувся на деякий час, – каже військовослужбовець Анатолій Лимчевський з Одеси.

Такі заходи, – каже тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира бригади з морально-психологічного забезпечення Андрій Бойко, – організовують не вперше. Військовий зазначає, що для молодих хлопців, які проходять службу далеко від дому, така увага, особливо у свята, є важливою. Адже дає відчути, що про них піклуються і, що їх не забувають.

– Звичайно, це свято – сімейне. Але так, як хлопці зараз, це хлопці строкової служби, перебувають на службі в Армії. Відповідно, хотілося би для них прикрасити це свято і зробити його дійсно таким дружнім, сімейним колективом, військовим колективом. Так, як вони зараз перебувають на службі, можна сказати, це вже їхня сім’я на рік чи на більший період. І тому хотілося б їм прикрасити ці свята, зробити їх якомога краще, – каже тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира бригади з морально-психологічного забезпечення Андрій Бойко.

Військові разом з їх капеланом отцем Володимиром Андрухівим зачитали спільну молитву.  Опісля –  скуштували куті  та смачних страв. Привітати армійців у Святвечір прийшли артисти з Тернопільської обласної філармонії, старший військовий капелан отець В’ячеслав Кізілов та представники обласної та місцевої влади.

– Сьогодні ми маємо можливість бути з вами. Але найважливіше, що ми сьогодні молитовно перебуваємо з нашими 250 тисячами солдат, які захищають територіальну цілісність нашої держави. І мені приємно говорити про те, що ті традиції військової служби, які ще кілька років тому були забуті на Тернопіллі, вони відроджені. І ви є символом відродження Української Армії. Дякую вам за цю роботу, яку ви робите, захищаючи нашу державу, – зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

 

 

Попередня стаття

Водосвяття у селі Переволока: соснова брама на Стрипі та голуби (Відео)

Наступна стаття

Наймолодшому тернопільському «моржу» 9 років, найстаршому – 74 (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.