Термін “інвалід” вилучать із законодавства та вжитку

Президент України Петро Порошенко підписав закон про виключення із українського законодавства та вжитку терміну «інвалід». Відповідний ЗУ № 2249 – VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» прийнятий Верховною Радою України 19 грудня 2017 року.

 

Згідно із законом, термін «інвалід» вилучать і замінять його на «особа з інвалідністю». Зміни внесуть до 37 Законів України, в положеннях яких слова «інвалід», «дитина-інвалід» та «інвалід війни» замінили відповідно словами «особа з інвалідністю», «дитина з інвалідністю» та «особа з інвалідністю внаслідок війни».

 

Таким чином, Закон приводить норми діючого законодавства у відповідність до положень Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Крім того, запроваджуючи у вжиток термін «особа з інвалідністю», перш за все, акцент робиться на людині, а не на її інвалідності, – йдеться на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Попередня стаття

Незаконне видобування каменю викрили правоохоронці на Тернопільщині

Наступна стаття

Через снігопад на дорогах Тернопільщини задіяли майже сотню одиниць техніки

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.