«Менше їздять і переходять на газ», – тернопільські водії про ріст цін на пальне (Відео)

На тернопільських заправках вартість бензину за літр перейшло позначку 30. Тернопільські водії кажуть, що заправляються менше або переходять на газ.

– Ростуть ціни на пальне, тепер заправляюся менше. Раніше обирав кращі й дорожчі заправки, а зараз дешевші, що 28, 50 за літр, то не 33 гривні, – каже водій Микола.

Водій таксі Володимир давно встановив газову установку. Заправляється тепер лише пропаном. Каже, не вигідно інакше, ціни на бензин перейшли за позначку тридцять гривень за літр. Заробити при такій ціні неможливо.

У 2018-му, кажуть експерти, ціни на паливо надалі збільшуватимуться.

– В минулому році паливо дорожчало особливо активно в другій половині року. Це було пов’язано і з підвищенням світових цін, і з тим, що у нас в вартість пального відразу закладається курс долара, – зазначив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

Варто зазначити, дизельне паливо і бензин почали дорожчати з вересня. Всього з 7 вересня по 23 січня середня вартість бензину марки А-92 зросла на 5,54 грн/л, А-95 – на 5,53 грн/л, А-95 + – на 5,58 грн/л, а ДП додало 6,02 грн/л.

Нагадаємо, наприкінці 2016-го року і в першому кварталі 2017 року літр бензину марки А-95 коштував 23,58 грн. Навесні бензин подорожчав на 4,5% і його ціна становила 24,65 грн. Протягом наступних трьох місяців вартість пального практично не змінилася (+ 0,3%), але в другому півріччі ціни на бензин поповзли вгору: восени подорожчання становило 6,1%. За літр А-95 доводилося платити 26,25 грн. Наприкінці 2017 року відбулося ще одне різке підвищення вартості пального майже на 8% і літр бензину «тягнув» на 28,32 грн.

Попередня стаття

У центрі Кременця отруюють собак на очах у дітей (Відео)

Наступна стаття

Тернополянин влаштував 8 вибухів, аби помститися учаснику «Хеліксу» (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.