Тернополянин влаштував 8 вибухів, аби помститися учаснику «Хеліксу» (Відео)


Житель Тернополя вимагав гроші влаштовуючи вибухи на подвір’ї родини із Байковець. Правоохоронці зафіксували 8 таких випадків. Вдома чоловік тримав цілий арсенал зброї. Серед того що вилучили правоохоронці боєприпаси часів другої світової війни. Проте серед предметів є й новіші взірці набоїв та зброї.

Усе це тернополяин зберігав у будинку та на території подвір’я в одному із сіл Тернопільського району. Правоохоронці віднайшли сховки і за листами шиферу, і за собачою будкою, у житлових кімнатах, підсобних приміщеннях та в інших місцях.

Як стало відомо, місцевий житель ще й займався виготовленням вибухонебезпечних предметів. Олександр Богомол каже, що впродовж 2017 року на одному з господарств в селі Байківці періодично лунали вибухи – близько восьми. За попередньою оцінкою ексепртів – це були вибухові предмети без уражуючих елементів.

Особу організатора вибуху встановили. У ході перевірки стало відомо, що підозрюваний таким чином змушував повернути йому гроші, які він свого часу вклав у фінансову піраміду «Хелікс».  Відтак затримали зловмисника під час отримання 1300 доларів США.

Любителя зброї затримали відповідно до статті 208 КПК. Йому уже оголосили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України: 189 частина 2 – вимагання, вчинене повторно, 296 частина 4 – хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, а після проведення усіх експертиз буде вирішуватися питання про оголошення підозри ще й за статтею 263 частина 1 – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Обрали тернополянину запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Встановлюють правоохоронці й те, звідки у чоловіка стільки заборонених предметів. Триває слідство.

Попередня стаття

«Менше їздять і переходять на газ», – тернопільські водії про ріст цін на пальне (Відео)

Наступна стаття

Безлад та антисанітарія, – у таких умовах на Тернопільщині живуть 6 дітей (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.