У Тернополі вартість проїзду в маршрутках, як у Києві та Львові (Фото)

З другого січня у громадському транспорті Тернополя подорожчав проїзд. На гривню більше платять пасажири, які не мають картки тернополянина. Для них квиток у маршрутних автобусах вартує – 5 гривень, а в тролейбусах – 4.

Вартість проїзду у громадському транспорті в усіх обласних центрах України промоніторив Тернопільський ДемАльянс.

Згідно їх аналізу, найдешевший проїзд в наземному електротранспорті у Дніпрі, всього 1,50 грн. Найвищу ціну за проїзд – 4 гривні платять у Києві. Таку ж ціну, 4 гривні, викладають за проїзд в електротранспорті жителі Тернополя.

Варто зазначити, згідно з останніми даними Держкомстату середня заробітна плата за січень-листопад 2017 року на Тернопільщині склала 5437 гривень, що вже традиційно є найнижчим показником в Україні. Аналогічний показник у Дніпропетровській області 6820 гривень, а для Києва 10870 гривень.

Найбільш сприятливі для мешканців міст тарифи в Ужгороді, Івано-Франківську, Чернівцях, Хмельницьку, Вінниці, Черкасах та Сумах. У Тернополі, Львові, Житомирі, Полтаві та Запоріжжі вартість проїзду в маршрутках – 5 гривень.

Попри встановлені тарифи, на проїзді у громадському транспорті, – пише Тернопільський ДемАльянс, – можна економити. Кожне місто пропонує це робити по-різному. Наприклад, в електротранспорті Житомира при оплаті за проїзд карткою VISA з безконтактною технологією, пасажир отримає кожну другу поїздку безкоштовно. У багатьох містах є можливість скористатись е-квитком, який дасть можливість здійснити поїздку за зниженим тарифом.

У Тернополі при оплаті електронним квитком чи скориставшись «Карткою тернополянина», можна зекономити 1 гривню на кожній поїздці. Вартість електронного квитка становить 20 гривень, тоді як виготовлення «Картки тернополянина» вартує 57 гривень – різниця в ціні очевидна.

 

Джерело: ДемАльянс Тернопіль

Попередня стаття

Міськрада Тернополя затвердила категорії дітей, які безоплатно обідатимуть у школі

Наступна стаття

«Відпочиваємо поки молоді», – тернополяни про День студента (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.