Понад місяць рідні шукають кременчанку, яка зникла на заробітках

Родина Татаріних з Кременеччини шукає жінку, котра зникла в грудні минулого року в Польщі.

43-річна Олена була на заробітках разом з чоловіком та ще двома жінками. Тринадцятого грудня вийшла з дому й більше на зв’язок не виходила.

Люди, з котрими жила Олена в одній квартирі нічого не розповідають. Де зараз жінка досі невідомо.

«Мами немає ані серед мертвих, ані серед живих», — плаче донька зниклої жінки Алла Татаріна. Вона розповіла, що наболіло за період безрезультатних пошуків мами Кременець.city.

Активно допомагає у пошуках моя тітка Наталя, сестра мами, вона вже зверталась куди тільки можна, а результатів поки ми не маємо жодних, — каже Алла. — Йде другий місяць пошуків. І ми хапаємося за кожну соломинку, за все, що може нам допомогти. В Польщі теж веде власне розслідування її старша сестра Людмила. Власне, тітка і повідомила нам про зникнення мами».

Пошуки у Польщі

Каже, що тітка Людмила поїхала перед цим у Польщу, пішла на квартиру, де мешкала Олена, аби її провідати. Зайшла, а її немає. Питала у її чоловіка, де вона, а той лише відмовчувався, що не знає. Казав, що пішла позавчора, і досі немає її.

Людмила одразу ж звернулася до поліцейськогого відділку. Там повідомили, що за законом мусить минути три дні, лише тоді вони можуть почати пошуки.

«Ніхто у перші дні зникнення Олени не повідомив про це родичів»

«Тьотя прийшла в назначений термін, її вислухали, сказали, що це, швидше за все, звичайна побутова сварка. Мовляв, повернеться. Як з’ясувалося потім, у поліції взагалі у день, коли вона прийшла, цієї заяви не зареєстрували. І коли тітка прийшла згодом знову, то відверто дивувалися: “А що, не повернулася ще?”. Для неї це звучало дивно і було очевидним, що пошуками насправді ніхто не займається. Згодом у поліції взяли дані, коли і за яких обставин відбулося зникнення. Ми думали, що це все фіксують, десь записують, а вони просто слухали. Сказали лише, коли прийде якась звістка з госпіталю, то повідомлять», — каже донька Алла.

Пошуки в Україні

В Україні паралельно продовжувала розшукувати Олену сестра Наталя.

«Вона звернулася у всі можливі відомства та інстанції. До речі, з Міністерства закордонних справ до цього часу немає жодної реакції. Але прийшла відповідь з посольства України в Польщі. Тітка написала заяву, і з посольства надіслали запит в поліцію. Через нашу поліцію надіслали запит до обліків генерального секретаріату Інтерполу. Це вже тепер ми знаємо, що лише ця міжнародна організація тісно взаємодіє між країнами-учасницями і реально може допомогти. Хоча й там це займає додатковий час. Ускладнена процедура передачі заяви, переклад її на мову міжнародного зразка, ще має пройти час офіційного затвердження. Ніхто із нас не думав, що це може бути так довго».

Невдовзі Олену почне шукати Інтерпол

І ось, відколи Олена зникла, родина у відчаї. Ані звісточки, каже Алла:

«Не може ж вона десь ходити стільки часу вулицями, в одній курточці і спортивних штанах. Та й ніхто на вулицях її не бачив. Питали знайомих і не знайомих. Людина вийшла і ніби розчинилась у повітрі. Кажуть, наче бачила якась армянка-продавчиня когось схожого, але чи то її, то ще питання».

Остання розмова 

Родина не розуміє, чому відмовчується чоловік Олени.

«Я розмовляла з мамою востаннє увечері 10 грудня, а вже наступні дні мама не брала слухавки. Лише раз відповів тато на вайбер, сказав, що все добре», — ділиться Алла.

Каже, що тієї останньої із мамою розмови вона дуже плакала. Було очевидно, що батьки сварилися. Мама щось розповідала, але зв’язок був поганий, Алла мало що почула і так і не дізналася, що саме тоді сталося.

А в середу вранці, 13 грудня, зі слів батька, жінка пішла з дому.

Читайте більше: на Кременець.city

Попередня стаття

У Руслану через вікно потяга кинули камінь (Відео)

Наступна стаття

Alexey Doroshenko

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.