Що робити, щоб у дощ і сльоту, не розклеїлось взуття (Відео)

В зимовий період взуття найбільше пошкоджується і псується під впливом зовнішніх факторів. Сніг, волога та реагенти негативно вливають на їх стан. Основними правилами догляду за взуттям у дощ та сльоту поділилися тернопільські майстри.

Орест Антонович та Михайло Салавага розповіли, що у їхній майстерні за такої погоди роботи прибавляється. Часто у дощ, слякоть взуття промокає і рветься. Щоб уникнути подібних наслідків і зберегти свої чобітки надовше варто знати декілька основних правил.

– У таку погоду найкраще брати шкіряне взуття. Його можна носити кілька сезонів, у таку сльоту воно менше промокає і поремонтувати його легше, – розповідає Орест Салавага. – А сушити взуття лише біля батарей, так воно не пересихатиме і не втратить своєї форми.

Сушити треба поступово, не можна одразу ставити на гаряче, бо клей пересихає, плавиться підошва. Коли сушимо взуття, каже Михайло Антонович, варто витягнути устілки.

Додаткові засоби за доглядом можна використовувати, правда, за якість, майстри не відповідають.

– Пробували багато різних, але ефекту мало. Більш надійний спосіб – використання крему, але жирного. Мастити ним лише сухе і чисте взуття, – каже Михайло Салавага.

Також, важливо пам’ятати, наголошують майстри, у жодному разі не використовувати суперклеї. Від них більше шкоди, аніж користі. Заклеюється взуття лише на деякий час, але клей палить шкіру, –  таке взуття ремонту не підлягає. Через суперклеї багато тернополян, каже Михайло, зіпсували собі дороге взуття.

 

 

 

Попередня стаття

До вшанування бою під Крутами тернопільські артилеристи написали композицію (Відео)

Наступна стаття

Через зловживання службовців школа на Тернопільщині залишилась без покрівлі

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.