У тернопільських «надзвичайників» обновки (Відео)


 

Чотири новеньких «МАЗи» отримали сьогодні тернопільські рятувальники. Сучасні пожежні автомобілів закуплені за кошти державного бюджету. Відтепер вони перебуватимуть на озброєнні в Тернопільському, Шумському, Чортківського та Збаразького гарнізонах ДСНС області. Рятувальники обновкою тішаться.

 

– Сучасний автомобіль: дві пічки, нова кабіна, «ЕЗУ» таке, нове, файно працює, сидіння зручні. В задній кабіні сидіння з апаратами дихання,- демонструє салон «МАЗу» журналістам Інтернет-телебачення «МедіаТОР» водій із Шумського гарнізону Микола Калимун. – Повнопривідний автомобіль, із вісьмициліндровим двигуном та десятиступеневою коробкою передач.

 

 Окрім пожежно-рятувальної техніки, для потреб підрозділів пожежно-рятувальної служби придбано рятувальний гідравлічний інструмент, пожежний бойовий одяг, каски, пожежні рукави, тепловізійну камеру та портативні радіостанції на загальну суму майже 700 тисяч гривень.

 

– На сьогоднішній день для нас досить гостро стоїть питання технічного переоснащення наших підрозділів, – каже начальник управління ДСНС України у тернопільській області Віктор Маслей. З усього парку пожежної техніки, яка є на озброєні, майже  78%  підлягає списанню  за терміном служби. На сьогоднішній день ми використовуємо пожежні  автомобілі на шасі  «ЗІЛ» ще радянського  виробництва. В 2017 році ми отримали з закупівель 4 пожежні машини. Надіємося, що найближчим  часом: рік, півтора кожний районний підрозділ ДСНС  буде мати на озброєні сучасний автомобіль.

 

Комусь обновки, а комусь пригодяться й існуюче обладнання. Сертифікати на отримання чотирьох пожежних автоцистерн, на базі ЗІЛ, що раніше перебували на озброєнні Управління ДСНС Тернопільщини передали головам Лопушненської об’єднаної територіальної громади, Загір’янської сільської ради Зборівського району, Нижчелуб’янської Збаразького району та Устя-Зеленської сільської ради Монастириського району.

 

– В нас практично вже майже створена пожежна служба,- розповідає сільський голова Загір’янської сільської ради Зеновій Хоміцький. Робота пожежників дуже важлива для села . Тому що не дай Боже, щось станеться машина є на місці. Сусіднє село Панасівка і Чорний ліс ми теж будемо обслуговувати і ,таким чином, будем рятуватися від негод.

Попередня стаття

Придбати “соціальне таксі” для людей з інвалідністю просять активісти Гусятинщини

Наступна стаття

Депутату обласної ради, який побив патрульних, повідомили про підозру

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.