Унікальну виставку, присв’ячену кременецькому поету, представили у Польщі (Відео)


Виставку унікальних сувенірів та документів, що стосуються біографії та робіт Юліуша Словацького, а також історії Кременецького ліцею представили в Історичному музеї міста Тарнобжег у Польщі.

 

Колекція складається з багатьох цінних графіків, гравюр, карт, медалей, довоєнних фотографій, листівок, плакатів, анонсів, старих видань творів Юліуша Словацького та наукових досліджень.

 

Кременець – батьківщина поета. Він жив у панському домі, тепер – музей Юліуша Словацького. Зараз це місто розташоване на Заході України, колись – на прикордонній території Польсько-Литовської Співдружності. Саме там у ХІХ столітті, завдяки Кременецькому ліцею, створеному Тадеушем Чацьким і Уго Колчатаєм, розташовувалася наукова та культурна столиця Волині. Повідомляє регіональний інформаційний портал “Над Віслою-24″.

Фото і відео: Piotr Morawski

Попередня стаття

У лютому «Громадянська позиція» розпочинає підготовку до виборів, – заява Гриценка під час прес-конференції на Тернопільщині (Наживо)

Наступна стаття

На тернопільському ринку жінка торгувала краденими елітними парфумами

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.