Понад півсотні маленьких тернополян госпіталізували через грип (Відео)


Захворювання на грип та ГРВІ ніколи не були керованими. Щороку виникають сезонні епідемії. За словами заступника директора ДУ «ТОЛЦ МОЗ України» Володимира Паничева, їх інтенсивність, клінічний перебіг залежать від збудників. Зараз у Тернополі сезонний підйом захворюваності на грип та ГРВІ.

– Епідситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ в нашій області є нестійкою. Показник за останні сім днів склав 693,9 випадків на сто тисяч населення і він складає 93.1 відсотка до показника визначення епідемії, – зазначила завідувач відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ «ТОЛЦ МОЗ України» Марія Павельєва.

Перевищення показників епідситуації спостерігається і в окремих районах. Однак за медичною допомогою найбільше звертаються хворі в обласному центрі. Тому тут найлегше промоніторити ситуацію з рівнем захворюваності населення. Зараз у Тернополі, за словами Марії Павельєвої, є перевищення епідпорогових значень. Найбільше хворих серед дітей шкільного віку.

– У міській дитячій клінічній лікарні функціонує три відділення: інфекційне, інфекційно-діагностичне й педіатричне. Вони приймають хворих з гострими респіраторними інфекціями. Сьогодні у трьох відділеннях 68 хворих діток на грип та ГРВІ. За вихідні поступило 32 дитини, – розповіла завідувач інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої клінічної лікарні Ольга Дивоняк.

В епідсезон, каже Марія Павельєва, проти грипу щеплять окремі групи ризику. Наразі вакциновані  2598 осіб з планових 5-ти тисяч. Однак для колективного імунітету недостатньо щеплень, адже від загальної кількості населення показник становить лише 0,25%.

Більше про ситуацію захворюванності на грип та ГРВІ у прямій трансляції прес-конференції.

 

Попередня стаття

«Бурулькопад». Над головами тернополян – крижана небезпека (Відео)

Наступна стаття

У ДТП на Гусятинщині семеро травмованих, троє із них – діти

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.