Редактора чортківського видання підозрюють у розпалі міжнаціональної ворожнечі

За розпалювання міжнаціональної ворожнечі відповідатиме редактор чортківського видання Маряна Полянська. А саме, за опубліковану в газеті статтю від 2 лютого 2018 року “Жиди чи євреї”, автором якої вона є.

 

Слідчі встановили, що зазначений матеріал містить ознаки порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності. Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 161 КК України. Слідство триває. Повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області. 

 

В антисемітській статті під назвою «Жиди чи євреї?», автор вирішила з’ясувати, чому при владі в Україні «так багато жидів». В публікації Мар’яна Полянська заявила про єврейське походження більшості світових та українських політичних лідерів. «Зараз можемо спостерігати, як жиди активно вкорінюються серед усіх гілок влади багатьох країн світу. Трамп, Меркель, Саакашвілі, Ширак, Саркозі, Берлусконі, Трумен, Лінкольн і ще багато президентів – всі вони євреї», – написала автор. А також згадала у цьому контексті Петра Порошенка, Юлію Тимошенко, Арсенія Яценюка та інших представників української влади.

Також Мар’яна вважає, що Голокост і Холокост – це різні поняття. Голокост – це про євреїв, а Холокост – про всіх: «Українців і білорусів в цій світовій різанині загинуло в рази більше, ніж євреїв. Може варто все таки пам’ятати про Холокост », – пише на своїй сторінці у Facebook Eduard Dolinsky. 

 

Обурилися статтею і в міській раді Чорткова, у підпорядкуванні якої раніше була газета. Міськрада втратила над нею контроль після роздержавлення комунальних ЗМІ. На сайті міської ради Чорткова, зокрема, йдеться:

 

– Шановні жителі міста Чорткова! Міська рада на чолі з міським головою Володимиром Шматьком висловлюють своє обурення та незгоду з приводу публікації у газеті «Чортківський вісник» від 02 лютого 2018 року № 3 (503) «Жиди чи євреї», автор котрої є редактор Мар’яна Полянська.

Вважаємо, що у такий складний для країни час, коли на сході України триває агресія з боку Росії, статті такого роду ще більше розпалюють міжнаціональну ворожнечу.

Наша країна багатонаціональна, в ній проживають люди різних національностей і віросповідань. І нині, як ніколи нам потрібно єднання, взаєморозуміння і злагода. Бо лише разом можемо здолати будь-якого ворога. Нам не зрозуміла позиція Мар’яни Полянської і мета такої публікації. ”

Фото Eduard Dolinsky
Попередня стаття

14 лютого – День всіх закоханих

Наступна стаття

Хай почуття будуть щирими, – тернополяни привітали свої коханих (Відео)

One Comment

    Avatar
  • Підтримуємо Мар”яну. Про голодомор українців в Україні пишуть набагато менше, ніж про якийсь там голокост, хоча організовували його переважно жидяри.

    про

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.