«Дітей з Тернополя до Струсова не пустимо», – батьки школи мистецтв проти школи-інтернату (Відео)


 

Не хочуть реорганізації, бо далеко добиратися в район. Вчителі та батьки учнів Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв ім. І. Герети б’ють на сполох через ідею чиновників приєднати їхній заклад до Струсівської школи-інтернату. Хоча самі напередодні вимагали розширення, мовляв місця в діючій школі діткам мало.

 

Сьогодні в школі мистецтв навчається 350 учнів. У приміщенні на Медовій, 5 мають змогу навчатися лише початкові класи. Старші – в орендованому приміщенні колишньої взуттєвої фабрики навпроти.

 

Мама учениці 5 класу Ірина Гоцак розповідає, що у школі немає ні їдальні, ні туалетів, ні спортзалу, діти вчаться в дуже несприятливих умовах. Неодноразово батьки зверталися до чиновників, щоб розширити приміщення, але, каже, окрім Струсова нам нічого не запропонували.

 

Найбільше батьків тривожить, що Тернопільську школу мистецтв закриють і доведеться возити дітей в Струсів.

 

– Ми обрали цей навчальний заклад ще в дитячому садочку. Дитина тут займається скрипкою, ходить на танці, виступає в ансамблях, вчиться вокалу. А що далі? Дитину я не відпущу до Струсова, – каже Надія Яснюк.

 

Батьки і вчителі хочуть, щоб школа знаходилася в Тернополі. Вони проти об’єднання, адже таке рішення, каже заступник директора з навчально-виховної роботи Тернопільської школи мистецтв Наталя Орос на користь Струсівської школи-інтернат, а не для них.

 

– Ми за організацію, ми за зміни, але у Тернополі, в прилаштованому приміщенні. Адже це обласний центр, тут є зв’язок з філармонією, з театром. Дітям у мистецькому напрямку тут найкраще розвиватися.

 

 

Заступник голови обласної ради Любомир Крупа пояснює, наразі питання з приміщенням Тернопільської школи мистецтв не вирішене. Тернопільська міська рада відповіді не дає. Тому прийняли рішення реорганізації Тернопільської школи мистецтв в інтернатний заклад. Це дасть змогу використовувати освітню субвенцію.

 

– Це формальне об’єднання, яке дасть можливість зі школи мистецтв зробити інтернатний заклад і школу мистецтв перевести з фінансування культури в освіту. Надалі зможемо використовувати освітню субвенцію відповідно до проектів, які подаватиме школа для її розвитку.

 

 

Наразі у Тернопільській школі мистецтв змін не буде. У Тернополі залишається весь склад викладачів та учнів. Щодо приміщення, каже Любомир Крупа, сподіваються, що місто піде на зустріч і дасть приміщення. Інакше доведеться проводити генеральну реконструкцію основного приміщення Тернопільської школи-мистецтв. З 1 вересня розглядають варіант оренди приміщення в Тернополі. А в Струсові запроваджуватимуть мистецькі класи, для того, щоб ті діти з області, які мають нахил до творчості та мистецтва, там навчалися.

 

Попередня стаття

Чоловіка з наркотиками затримали патрульні у Тернополі

Наступна стаття

Вакцин від дифтерії у Тернополі – достатньо

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.