Тернополяни освячують воскові свічки та вірять в їхню силу (Відео)


Стрітенська свічка – оберіг впродовж року. Сьогодні православна та греко-католицька церкви відзначають Стрітення Господнє. У цей день у церквах святять свічки та воду. Освячена свічка, як і вода, зберігається в кожній родині.

 

– Хочемо освятити свічку для здоров’я своє родини сім’ї, щоб добре дав Бог прожити цей день, дочекати до наступного року до цього дня, – каже тернополянка Люба.

 

Тернополянка Оксана щороку святить свічки. Одну воскову свічку, каже, ще колись її бабця святила. Дотепер її приносить й купляє інші. А зберігає весь рік біля образу.

 

Біля Архикатедрального собору чимало продавців реалізовували свічки.

 

– Є з чистого воску, з парафіну, є віск з парафіном. Найкращі – з чистого воску, вони гарно пахнуть. З парафіну не такої якості, хоча вони гарно горять і температура плавлення вища. З воску дорожчі, бо бджоли роблять, а парафін з нафти. Найбільше тернополяни купляють з чистого воску, – розповідає продавець Анатолій.

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Через нічний снігопад на Тернопільщині у кюветі опинились легківка та «швидка»(Відео)

Наступна стаття

Кременецький пенсіонер повірив у ДТП та видав свій сховок

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.