100-річна Ольга Карабін стала найстаршою жителькою Чорткова

Фото Чортківської міської ради

Фото Чортківської міської ради

100-річний ювілей днями відзначила жителька Чорткова Ольга Карабін. Як повідомляє прес-служба Чортківської міської ради,Ольга Антонівна є найстаршою мешканкою міста.

Жінка все життя пропрацювала на колгоспі. Разом із чоловіком, якого проводжала і зустріла з Другої світової війни, виростила і виховала двох синів Богдана та Михайла. Також має трьох онуків і двох правнуків.

 

Народилася Ольга Карабін у 1918 році у селі Полівці, закінчила 5 класів місцевої школи, а в сімнадцятирічному віці вийшла заміж та переїхала до села Палашівка. Згодом родина переїхала до Чорткова. Тут бабуся у колі своїх рідних і зустріла свій 100-річний ювілей.

 

У свої молоді роки Ольга Карабін допомагала членам ОУН УПА. Невістка Ольги Антонівни пані Ганна розповідає: «Мама не раз згадувала про той випадок, коли про діяльність ОУНівців донесли владі. Звичайно, усіх, хто завинив, чекало побиття. Коли черга дійшла і до неї, вона чемно скинула камізельку, але втратила свідомість. І над нею змилосердилися».

 

За свої довгі роки перш за все поважна жителька дякує Богові. Хоч сьогодні вже не бачить і майже не чує, та про молитву пам’ятає.

Попередня стаття

Сьогодні з’ясують причину смерті 21-річного тернополянина, якого знайшли на березі ставу

Наступна стаття

Розкопав берег Дністра, щоб дістати гравій (Фото)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.