Мільйони кристалів та зграї кажанів: вражаючі фото печери на Тернопільщині

Фотограф Олег Григор’єв поділився вражаючими знімками печери на Тернопільщині. Печера Млинки розташована біля села Залісся Чортківського району.

Загальна довжина місцини – біля 50-ти кілометрів. Стіни більшості залів вкриті гіпсовими кристалами різних розмірів, забарвлених у білий, жовтий, чорний та червоний кольори. Як розповідає фотограф, можна все життя прожити в Україні, але так і не дізнатися, що зовсім поруч з вами знаходиться геологічне диво – одна з найкрасивіших гіпсових печер.

 

– Всередині печери Млинки знаходяться красиві зали з білими, жовтими, рудими і навіть чорними кристалами. А у кожної галереї або проходу є свої назви, наприклад, «Адамові ребра», «Роддом», «Радикулітний», «Чортове горло», «Романтика», «Унітаз», «Ушба» етс. Зрозуміти ці назви можливо тільки після того як сам проповзеш їх.

Печерна атмосфера підземного світу – це мільйони маленьких кристалів на стінах, які виблискують як зірки. Дуже чарівне видовище. Досить складно описати свої емоції і передати за допомогою фотографії об’єми і простори печери, неймовірну красу залів і галерей. Гіпсові кристали грають усіма барвами у світлі ліхтарів і свічок, ніби невеликі всесвіти – це потрібно хоча б раз побачити самому.

Можна все життя прожити в Україні, але так і не дізнатися, що зовсім поруч з вами знаходиться геологічне диво – одна з найкрасивіших гіпсових печер, – ділиться враженнями фотограф.

Останні вихідні я провів повзаючи по печері Млинки – одному з найцікавішіх місць в Україні, яке я радив би обов'язково…

Опубліковано Олегом Григорьевим Середа, 21 лютого 2018 р.

 

Попередня стаття

Напоготові. Військовослужбовці з Тернопільщини відпрацьовують стрілецькі вміння (Відео)

Наступна стаття

На Тернопільщині підприємця судитимуть за крадіжку державних коштів

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.