На Гусятинщині чоловік, аби збагатитися, викрав родинні реліквії односельчан

Викрадені сімейні реліквії, які родина з Гусятинщини вважала безслідно втраченими, поліціанти розшукали. Старовинні молитовник і медалі викрав 43-річний односельчанин потерпілих. Речі привласнив з метою наживи.

Дев’ять медалей часів Другої світової війни та старовинний молитовник зберігалися в будинках матері та сина заявників. У будинок чоловіка крадій проник, відчинивши двері ключем, який  господарі залишили у замку. Пошуком старожитностей затриманий займався спокійно, оскільки знав, що власники проживають в іншому будинку неподалік.

З будинку пенсіонерки зловмисник поцупив старовинний польський молитовник, що перейшов їй у спадок від матері. Реальної вартості стародруку жінка не знає, але він дорогий їй як пам’ять.

Продати награбоване затриманий не встиг. Адже знайти покупця на такий особливий товар, – кажуть правоохоронці, – вочевидь, виявилося непростою справою. Медалі та молитовник поліцейські передали на мистецтвознавчу експертизу, опісля якої встановлять їхню реальну вартість.

Кримінальне провадження відкрили за ч.3 ст.185  ККУ – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому. За вчинений злочин чоловіку загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі. Повідомляє ГУНП у Тернопільській області. 

Попередня стаття

На Тернопільщину насуваються 25-градусні морози

Наступна стаття

У Кременецького району – новий очільник

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.