Священик з Тернопільщини збирає духовну парафію в Інстаграмі (Відео)


Жива молитва в Інстаграмі. Священик з Тернопільщини збирає духовну парафію в соцмережі. Щонеділі зранку він сідає за кермо, вмикає гаджет та молиться в прямому ефірі.

 

Молитви онлайн отець Василь Германюк зі Скали-Подільської провадить понад місяць. Разом з ним моляться наживо шість тисяч підписників.

 

Парафіянка Людмила розповідає, їхнього отця в Інстаграмі знайшла дочка. Відтоді слідкують за його сторінкою.

– Ви знаєте, зранку встаю і кажу, доця шукай отця Василя. Подивлюся і зовсім інакше стає, така молитва дуже потрібна, – каже мешканка смт. Скала-Подільська Людмила Денькович.

 

Дивиться Stories священика і 15-річний Денис. Каже, це своєрідне нагадування, які дають позитивний настрій на весь день. Хоча, зізнається, спочатку було дивно.

 

– Багато молоді забувають про ранішню чи вечірню молитву. А вставши зранку, одразу  переглядають Інстаграм. Добре, коли заходиш, а там пряму трансляцію веде отець, – розповідає 15-річний мешканець смт. Скала-Подільська Денис Степований.

 

Ідея збирати віртуальну парафію виникла випадково. Священик часто молиться в дорозі. А зареєструвавшись в Інстаграм захотів молитися на загал. Аудиторія постійно збільшується. Отець вірить підписників єднає не лише цікавість, а й  любов до Бога.

 

 – Знаю, дуже важко, коли хтось спішить чи на роботу чи на навчання, помолитися. Виходить так, що людина без подяки прокидається і починає  день. Радію, що є такого роду віртуальна парафія,щоб мати можливість додаткового служіння, – каже священик УГКЦ смт. Скала-Подільська отець Василь Германюк.

 

Молитву через гаджет схвалюють і в деканаті греко-католицької церкви у Борщові. Переконані, з часом ті, хто молиться з отцем Василієм через телефон, прийдуть до церкви.

 

– Якщо взяти наші храмі, то дуже мало в них молоді, думаю отець Василь робить дуже добру справу. У такий спосіб він нагадує молодим людям, що існує Бог та молитва. Тому потрібно спілкуватися не тільки між собою, а й з Богом навіть у такий спосіб, – каже декан Борщівського деканату отець Михайло Грицьків.

 

Отець Василь каже, це лише початки. Духовну діяльність в мережі продовжуватиме й надалі. Окрім коротких молитов та проповідей планує транслювати літургії для хворих і заробітчан.

 

Попередня стаття

За роботу повією жінкам Тернопільщини пропонували 3 тисячі доларів

Наступна стаття

Франківчанку, яка грабувала жителів Тернопільщини, затримали на Львівщині

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.