На вулицю лише на 10 хвилин, – педіатри застерігають від переохолодження (Відео)


Кінець лютого б’є рекорди. Стовпчик термометра опустився  нижче -20. Хоча синоптики прогнозують через кілька днів потепління, педіатри радять остерігатися та не виходити на тривалі прогулянки з дітьми.

– Якщо температура повітря нижче -10, на вулиці з дітьми можна знаходитися не більше 10 хвилин. Гуляти поблизу дому. Одягатися багатошарово.  Шарочка і рукавичк повинні бути з натуральної тканини. Шарфиком замотувати лише шию, рот не прикривати.

Взуття має бути на 2 розміри більшим, щоб взути 2 пари носків і ще залишалося вільне місце.  Переохолодитися можна не тільки у сильні морози, а навіть коли вітряно чи дощова погода, розповідає дільничний педіатр Тернопільської міської дитяча комунальної лікарні Наталя Вовкун.

Також лікар наголошує, якщо дитина змерзла – вдома насамперед дайте їй теплого чаю, надіньте теплі шкарпетки, вкрийте ковдрою. Якщо тремтіння не проходить, лице бліде а температура тіла нижче 36 градусів – треба викликати швидку.

Попередня стаття

Тернопільські футзалісти змагаються за поїздку на Всеукраїнський чемпіонат (Відео)

Наступна стаття

Дорожникам Тернопільщини вже три місяці не виплачують зарплати

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.