Діяльність “нічного” грального бізнесу обурює тернополян

Гральний бізнес у Тернополі не влаштовує жителів міста. Відповідні заяви тернополяни написали у поліцію. Люди скаржаться, що заклади працюють вночі, а їх відвічувачі порушують громадський порядок.

 

У поліції ж кажуть, проблема грального бізнесу – часткова “легалізація” роботи гральних закладів шляхом їх перереєстрації. Притягувати до відповідальності працівників клубу фактично не має ніяких підстав, якщо вони самі не зізнаються. Відповідальність несе лише власник, встановити якого відразу неможливо.

 

До суб’єктів господарювання, які організовують і проводять на території України азартні ігри, згідно із законом, застосовують фінансові санкції. А це, відповідно до статті 203-2 ККУ, – від 10 тисяч до 40 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а прибуток від цієї діяльності перераховують до державного бюджету України.

 

Згідно листів Міністерства фінансів та Міністерства юстиції, діяльність даних закладів є законною. Відповідно до абзацу першого частини другої ст. 15 Закону України «Про державні лотереї в Україні», оператори лотерей, що проводили діяльність з випуску та проведення державних лотерей до моменту набрання чинності цим Законом (тобто до 06.10.2012 року) на підставі виданих ліцензій, діють на підставі цих ліцензій до закінчення терміну їх дій.

 

У разі відсутності нормативно-правових актів, необхідних для отримання нових ліцензій, оператори лотерей, що провадили діяльність з випуску і проведення державних лотерей до моменту набрання чинності цим Законом на підставі виданих ліцензій, продовжують свою діяльність до отримання нових ліцензій, але не більше як на три місяці з моменту набрання чинності зазначеними нормативно-правовими актами, які необхідні для отримання нових ліцензій. Проте робота за виданими раніше ліцензіями продовжується довше встановленого терміну, оскільки Верховна Рада не прийняла відповідних нормативно-правових актів, щодо впровадження інших змін.

 

Варто зазначити, що на Тернопільщині діють заклади «Українська Національна лотерея». Ліцензіями на право розповсюдження лотерей мають ТОВ «М.С.Л.», ПрАТ «Патріот» та ПАТ «Державний ощадний банк України». Повідомляє ГУНП у Тернопільській області. 

 

Попередня стаття

У ролі телеведучих новітнього медіа – тернопільські студенти (Відео)

Наступна стаття

За дівчину з Тернопільщини – півтисячі доларів. Сутенера судитимуть

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.