«Кубічна істерія» захоплює тернополян (Відео)


Кубик Рубіка — механічна головоломка, яку винайшов 1974 року угорський скульптор  Ерньо Рубік.

Ерньо Рубік назвав свій винахід «Магічний куб», але у 1980 році компанія Ideal Toy Corp перейменували головоломку за іменем винахідника.

 

Кубик Рубіка досягнув свого апогею популярності у 1980-х роках. Вдруге на піку популярності був у 2009 році. Тоді у всьому світі було продано 350 мільйонів кубиків. Сьогодні «кубічка істерія» повертається. Кубик Рубіка знову найпопулярніша головоломка серед школярів.

 

Багато спідкуберів продовжують практикуватися у складанні кубика за кращий час в різних категоріях. Світовий рекорд зі складання кубика – 4,69 секунди. Його встановив американський підліток Патрік Понс. А 16-річний тернополянин Віталій Ревасевич складає головоломку за 14 секунд.

Попередня стаття

На Шумщині у пожежі загинула пенсіонерка

Наступна стаття

На відкриття півсотні навчально-практичних центрів виділили сто мільйонів гривень

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.