Вперше за три роки у Тернополі перевірять аптеки

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел
Вперше за три роки Держлікслужба перевірить діяльність аптек та ліки, які вони реалізують. Відповідна постанова Кабміну № 1104  від 18.12.2017 р. “Про затвердження переліку органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України “Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” вступила в дію 23 лютого 2018 року.
– “Понад 3 роки аптечні заклади та лікарські засоби, які вони реалізували, були практично поза профільним контролем. Тобто недобросовісні учасники ринку мали підстави цим реально зловживати. І мова тут іде не лише про якість чи фальсифікат ліків, але й про відсутній контроль за цінами на медикаменти. Уряд, розуміючи ці проблеми, зняв мораторій на перевірки аптек”, – зазначив заступник міністра Роман Ілик. 
Прийнята постанова дає можливість  цього року проводити систематичні та планові перевірки аптечних закладів, тобто  діяльність аптек у повному обсязі. Річний план здійснення заходів державного нагляду (контролю) Держлікслужби на 2018 рік вже затвердили.
Нагадаємо, у серпні 2014 року Уряд запровадив мораторій на перевірки малого бізнесу. Закон “Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” передбачав повну заборону усіх планових перевірок, зокрема і аптечних закладів.  Варто зазначити, що загальнодержавний мораторій на перевірки малого бізнесу і надалі продовжує свою дію у 2018 році. Повідомляє Міністерство охорони здоров’я України. 
Попередня стаття

Через пожежу на Руській евакуювали два десятки людей

Наступна стаття

Тернопільські поліцейські кілька годин розшукували зниклих школярів

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.