Побоюючись закриття школи мистецтв, батьки перекрили дорогу та протестували на сесії (Відео)


 «Не дамо закрити школу!». З такими гаслами сьогодні під стінами Тернопільської облдержадміністрації зібралися педагоги, батьки та учні Тернопільської школи мистецтв. Щоб їх почули, вони перекрили дорогу на перехресті вулиці Грушевського і Замкова.

 

Співорганізатор акції, батько дитини, яка навчається у Тернопільській школі мистецтв пан Ігор каже, їм не дають належного приміщення, відтак не має можливості проводити навчання у задовільних умовах.

 

– Нас хочуть відвести в Струсів, за тридцять кілометрів. Я, як адекватний батько, свою дитину в Струсів відправляти не хочу. Струсівський інтернат самодостатня одиниця, з нами чи без нас він буде існувати. А нас хочуть ліквідувати, – розповідає Ігор.

 

Батьки й педагоги Тернопільської школи мистецтв у реорганізації вбачають корупційні схеми влади.

 

 – Насправді законодавство змінюється і багато шкіл України попадають під реорганізацію. Коли ми почали вивчати, зрозуміли, що у нас дуже сумна ситуація, направду. На правовому полі, ми співпрацюючи з юристами, маємо дуже мало впливу.  У нас єдиний вихід підняти громадськість і показати, що насправді робиться, – каже мама учнів Тернопільської школи мистецтв Галина Пакулець.

 

У депутатів обласної ради батьківський комітет Тернопільської школи мистецтв вимагав скасувати рішення постійної комісії від 6 лютого і 3 березня. Тоді прийняли рішення про реорганізацію школи.

 

Наразі питання щодо Тернопільської школи мистецтв внесли в порядок денний. Питання розглядатиметься під час наступного пленарного засідання.

 

 

 

 

 

Попередня стаття

У відремонтоване військове містечко в Теребовлі військових заселять цьогоріч

Наступна стаття

За стосунки із чужою дружиною житель Шумщини поплатився здоров’ям

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.