21 березня – Міжнародний день людини із синдромом Дауна

21 березня – Міжнародний день людини з синдромом Дауна. Дату проведення обрали не випадково – це 21-й день третього місяця пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми. Щорічно цей День почали відзначати з 2006 року. Його заснували на VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром.

 

Статистичні дані свідчать, ймовірність народження дитини з таким діагнозом становить 1:600-800 всіх новонароджених і не залежить від раси, місця проживання, способу життя або соціального становища батьків. Ризик народження “сонячної” дитинки збільшується з віком матері і в меншій мірі  від віку батька.

 

Проте, дітки із синдромом Дауна навчаються і при застосуванні відповідних методик здатні розвиватися в інтелектуальному плані. Вони можуть навчитися не тільки самообслуговуванню, але і читати, рахувати й писати, доступні їм і спеціальні знання. Малюки з синдромом Дауна обдаровані не менш, ніж звичайні діти. Багато хто має художній талант, музичні і артистичні здібності, схильні до поезії, успішні в спорті. Коефіцієнт інтелекту – IQ людей з синдромом Дауна коливається від 20 до 75 . Нормою вважається IQ більше 70.

 

Батьки дітей з синдромом Дауна змушені щодня боротися за гідне існування і майбутнє своїх дітей, долаючи величезний опір і нерозуміння з боку суспільства. Міжнародний день людини з синдромом Дауна – це необхідність привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями. Адже вони своєю добротою, щирістю і безпосередністю компенсують все те , в чому вони відрізняються від звичайних людей, а часто і перевершують їх. Це – надзвичайно душевні та відкриті діти. Вони дуже добродушні, життєрадісні і позитивні, які охоче прагнуть до спілкування.
Попередня стаття

У Тернополі 25 березня перекриють рух транспорту

Наступна стаття

Поезія пророча, вона житиме вічно, – Богдан Брич (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.