На Тернопільщині критично низькі запаси туберкуліну

Медики Тернопільщини б’ють на сполох: в регіоні не вистачає туберкуліну. Про запаси необхідного препарату мали б подбати в об’єднаних територіальних громадах, однак цим питанням в окремих громадах знехтували.

Наразі Тернопільщина належить до регіонів України з найнижчим рівнем захворюваності на туберкульоз. Однак лікарі стурбовані нестачею туберкуліну, оскільки можуть виникнути проблеми з діагностикою хвороби. «Питання в тому полягає, що туберкулін не постачається централізовано, цей препарат купують за кошти місцевих бюджетів. Тому вже громади вирішують, купувати його чи ні. І як ми побачили, у деяких громадах області знехтували цим, оскільки маємо нестачу цього препарату. Очищений туберкулін купується за кошти місцевих бюджетів. Річна потреба для діагностики дітей – до трьохсот тисяч доз», – відзначила начальник відділу обласного лабораторного центру Марія Павельєва.

За словами лікарів, через нестачу необхідних препаратів, в області недостатньо проведена імунізація проти туберкульозу. Відтак це загрожує збільшенням кількості хворих на туберкульоз.

 

Попередня стаття

Тернополяни скупляються до Великодня, бо потім буде дорожче (Відео)

Наступна стаття

У Тернополі власник будинку власноруч затримав крадія (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.