В Австрії помер 82-річний священник з Тернопільщини

19 березня у Мельбурні Австрія помер український греко-католицький священик, уродженець Тернопільщини о. Зенон Хоркавий.

 

Священник о. Зенон Хоркавий упродовж довгих років свого священичого служіння працював на всіх парафіях УГКЦ в Австрії. Парохія Успіння Пресвятої Богородиці в Ардір — остання, в якій упродовж чотирьох років до лютого 2018 року служив о. Зенон Хоркавий.

 

Довідка: народився о. Зенон Хоркавий 5 лютого 1936 року у селі Раковець Підгаєцького повіту – тепер Теребовлянський район на Тернопільщині. У його батьків, Василя та Розалії, загалом було четверо дітей: о. Зенон мав ще трьох братів. Унаслідок Другої світової війни сім’я опинилася в таборі для біженців у Німеччині. Звідти Хоркаві переїхали до Австралії, де також проживали у таборах, поки не облаштувалися у Мельбурні. Повідомляє Релігійно-інформаційна служба України. 

Попередня стаття

22 березня – День таксиста

Наступна стаття

На Борщівщині горів магазин вживаного одягу

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.