Тисячі тернополян долучилися до Хресної ходи вулицями міста (Відео)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=rFU-PeW00TQ
Багатотисячна процесія пройшла вулицями Тернополя. Це щорічний молитовний похід, який Українська греко-католицька церква проводить під час Великого посту. Представники різних соціальних груп краю почергово несли 80-тикілограмовий дерев’яний хрест. Усі молилися за мир в Україні та читали Святе письмо.

 

За підрахунками поліції, до Хресної ходи у Тернополі долучилося понад десять тисяч краян. Це другий за чисельністю християнський захід після Всеукраїнської прощі до Зарваниці. Очолив процесію Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський о. Василій Семенюк, участь взяло 150 священнослужителів.

 

«Ми йшли і роздумували над станом наших душ, а також під час тої ходи постановили стати кращими християнами. Зараз ми живемо у дуже відповідальні часи, тому ми зосереджували свою увагу і на молитві про мир в нашій країні. Також молилися за кожного з нас, згадували події, коли Ісус Христос віддав життя за наше спасіння і визволення від гріхів. Ісус помер за нас, це велика його любов до нас», – відзначив під час процесії Архиєпископ Василій.

 

Особливістю цьогорічної Хресної ходи було слухання нових духовних роздумів, які перепліталися зі стаціями Хресної дороги і показували аналіз морально-духовних недуг українського суспільства, – повідомляє Тернопільсько-Зборівська  архиєпархія УГКЦ.

Фото з відкритих джерел

 

Попередня стаття

Сотня тернополян протестують проти забудови на вулиці Довженка (Фото)

Наступна стаття

Великодні богослужіння з Ватикану і Києва тернополяни зможуть побачити онлайн

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.