Тернопільський РАЦС переїде в приміщення, де немає залу церемоній

Тернопільський РАЦС з центру Тернополя переїде. До цього часу Тернопільський міськрайонний відділ державної реєстрації актів цивільного стану орендував приміщення в «Ощадбанку».

За словами керівника відділу державної реєстрації актів цивільного стану в Тернопільській області Людмили Гурської «Ощадбанк» збільшив суму оплати за оренду. Ця сума, каже жінка, непосильна РАЦСу, тим паче не відповідає умовам, які зараз є у їхньому приміщенні.

 

Проте куди зможуть переїхати і коли, працівники РАЦСу не знають.

 

Головне управління  юстиції в Тернопільській області, якому підпорядковується Тернопільський РАЦС, звернулося до обласної ради з проханням виділити бодай два кабінети у будівлі на Грушевського.

 

Депутати звернення підтримали, але це питання повністю не вирішене. РАЦСу необхідне повноцінне приміщення, де можна було б займатися не тільки документальною роботою, а й проводити церемонії розпису.

 

– Ми попросили кабінети, щоб хоча б розмістити документи. Окрім церемоній розпису, відділ виконує багато інших функцій. Це і зміна прізвища , і апостиль, видачу довідок. Але найбільшою проблемою для нас залишається зал церемоній. Поки що це питання відкрите, – каже керівник Головного управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов.

 

У Тернопільській міській раді повідомили, що вже два роки вирішують і фінансують усі витрати за приміщення перед банком за розміщення у ньому РАЦСу. Хоч РАЦС не є підрозділом міської ради і надання цих послуг не є функціями органу місцевого самоврядування. Все ж, якщо виникають нові проблеми – керівництво РАЦСу може звертатися у міську раду для їх вирішення.

 

Як надалі вирішуватимуть питання з приміщенням і переїздом, керівник Головного управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов розповість під час брифінгу в п’ятницю.

 

Попередня стаття

Коли тернополяни дочекаються справжньої весни

Наступна стаття

На Тернопільському підприємстві вантажівки залишилися без акумуляторів (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.