Зарплата суддів на Тернопільщині залежатиме від переатестації

Переатестацію для суддів запроваджують в Україні. Це вимога судової реформи, яку реалізовують в  державі півтора року. Відтепер саме переатестація визначатиме розмір зарплати судді.

 

У судовій системі краю розпочався другий етап реформування, який передбачає запровадження системи електронного судочинства, переатестацію суддів, наближення судової системи до людей. Також в державі ліквідовуватимуть місцеві суди та створюватимуть окружні.

 

– «Загалом реформа передбачає наближення судової системи до пересічного громадянина. Зокрема, у розробці єдина система електронного судочинства. Це має допомогти громадянам у судових справах. А щодо перекваліфікації судів, то це також важливий аспект. Якщо суддя не пройде перекваліфікацію, це впливатиме на розмір його зарплатні. До перекваліфікації судді отримують від сімнадцяти тисяч гривень, після – двадцять п’ять, шістдесят і вище. Саме перекваліфікація і має вплинути на ситуацію з корупцією, тобто унеможливити її. А загалом для судової системи України і Тернопільщини характерні і кадрові питання, зокрема є певна нестача кадрів», – повідомив на зустрічі судів з громадськістю керівник правових програм Тернопільського обласного осередку ВГО КВУ Володимир Курило.

 

Електронний документообіг у судовій системі України має запрацювати упродовж року. Також цього року в державі планують ліквідувати 142 місцеві суди.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Сьогодні і завтра у Тернополі працюватиме «Гаряча лінія» з соціальних питань

Наступна стаття

Тернополян просять не купувати штучні квіти та пропонують альтернативу

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.