У півстолітньому «Палаці щастя» більше не одружуватимуться тернополяни (Відео)


Тернопільський відділ РАЦС виселяють.  «Палац щастя», який вже понад півсотні років знаходиться у приміщенні на Майдані Волі, змушений переїхати. Таку умову в офіційному попередженні висловив власник будівлі – «Ощадбанк».

 

Перший поверх під відділ державної реєстрації актів цивільного стану ми орендували за символічну плату – 1 гривню в місяць, сплачуючи при цьому комунальні послуги, а це близько 20 тисяч грн. З початку цього року «Ощадбанк» умови оренди переглянув. Відтепер її сума становить 85 тисяч грн, тобто разом з компослугами утримання приміщення площею 300 кв. м обійдеться у сотню тисяч грн. щомісяця, – розповідає начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов.

 

Каже, таких грошей в державного управління немає. Відтак з 1 квітня 2018 року відділ має переїхати, йдеться у вимогах банку. Інакше погрожують судовим позовом.

 

Щороку послугами відділу ДРАЦСу  користується близько 20 тисяч людей, розповідає його  керівник Людмила Гурська. Відколи у 2017 міський та районний відділи об’єднали в єдиний, його архіви та кількість людей, яких обслуговують, суттєво збільшились. Документи, яким близько 70 років, потребують особливих умов зберігання. Та й переїхати за кілька днів – нереально і немає куди.

 

Тимчасово три кабінети для переїзду виділили в приміщенні облдержадміністрації. Проте, цього мало і питання залу для урочистих церемоній залишається відкритим. В управління юстиції сподівається на допомогу міської та обласної влади і запевняють: зроблять усе, аби тернополяни незручностей не відчули.

 

Керівництво місцевого управління «Ощадбанку» коментувати ситуацію відмовляється.

 

Попередня стаття

Поетичні рядки часто допомагають розставити акценти в суєті, – доктор економічних наук Володимир Мартинюк (Відео)

Наступна стаття

У навчальному закладі Тернополя пограбували жінку

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.