У Тернополі римо-католики освятили Великодні кошики (Відео)


Сьогодні, 31 березня, напередодні Великодня за римо-католицьким календарем у костелі Божого милосердя і Божої Матері Неустанної Помочі у Тернополі відбулося святкове богослужіння.

 

Кілька десятків тернополян, які святкують Великдень за римо-католицьким календарем, прийшли до костелу, щоб помолитися у переддень Воскресіння та посвятити паски.

 

Цей день у римо-католиків називається “Днем тиші”. У костелах не правлять Святі Меси, а лише освячували Великодні страви. У ввечері традиційно розпочинається  Вігілія Воскресіння Господнього, де урочисто запалюють вогонь, що символізує  перехід Господа із смерті до життя.

 

Нагадаємо, цього року католицька Пасха на  тиждень випереджає православну, яка припадає на 8 квітня. Думки тернополян з щодо святкування Великодня з усім світом дивіться тут.

 

Попередня стаття

На Зборівщині горів житловий будинок

Наступна стаття

1 квітня – День сміху

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.