1 квітня – День сміху

Сьогодні в світі відзначають День дурня або Міжнародний день сміху. У цей день прийнято розігрувати родичів, друзів, знайомих і просто незнайомих людей. В одних країнах 1 квітня називають Днем сміху, в інших – Днем дурня.

 

День сміху – 1 квітня – свято унікальне. Існує декілька версій його виникнення. Ось декілька із них:

– Вже близько двох тисяч років назад в древньому Римі святкували День Дурнів, що мав схожість з нинішнім днем Сміху. Цього дня всі римляни влаштовували всілякі розіграші. Правда день цей відмічали в середині лютого.

– У древній Індії 31 березня відмічали День жартів. Зате древні ірландці влаштовували розіграші і жартували саме 1 квітня. За однією з версій деякі народи відзначали 1 квітня як день весняного рівнодення, що символізувало початок Нового року. І цього дня було прийнято влаштовувати веселі витівки.

– У Шотландії 1 квітня називають днем Зозулі і відзначають дві доби. Обдуреного першого квітня називають «роззявою». Другий день називається день Хвоста.

 

Перше квітня — цей День не внесений ні до якого календаря всенародних свят і знаменних дат, але його можна віднести до міжнародного, оскільки він наголошується і в Україні, і в Скандинавії, і в Англії, і в Германії, і у Франції, і навіть на Сході.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

У Тернополі римо-католики освятили Великодні кошики (Відео)

Наступна стаття

Порушень майже на 2 мільйони гривень виявила Тернопільська митниця з початку року

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.