На Тернопільщині закрили 2 підпільних цехи з виготовлення алкоголю

Підрозділи податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області припинили діяльність 2 підпільних цехів із виготовлення алкогольних напоїв. Злочин викрили під час проведення операції «Акциз-2018». Виготовлення фальсифікату проводила група осіб в антисанітарних умовах у гаражних приміщеннях на території Тернополя.

 

Податківці вилучили 1 тисячу 750 літрів незаконно виготовлених алкогольних напоїв, 150 літрів підготовленого до розливу купажу, 500 літрів спирту, 4 тисячі 400 підроблених марок акцизного податку на горілчані вироби та виноробну продукцію. Також понад 6 тисяч пляшок скляної тари та понад 4 тисячі корків для коньячних та горілчаних виробів, обладнання для розливу фальсифікату.

 

Загальна вартість цих товарів – 1,2 мільйона гривень. Завдяки вилученню незаконної продукції вдалось запобігти втратам бюджету від ненадходження акцизного податку в сумі 160 тисяч гривень.

 

Прокуратура  області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.2 ст.204 – незаконне виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів та ч.2 ст.199 – зберігання, придбання з метою викорнистання при продажу, підроблених марок акцизного податку, вчинені за попередньою змовою групою осіб КК України.

 

Триває досудове розслідування. Повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Поблизу Кременця перекинувся та загорівся молоковоз (Відео)

Наступна стаття

У Збаразькому дитсадку виявили сальмонельоз

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.