У тернопільське озеро запустять піраньї

У тернопільське озеро запустять біолюмінесцентні водорості, травоїдні піраньї та чорних лебедів. Про це йдеться на сайті КП “Тернопільміськтеплокомуненерго”.

 

Цьогоріч управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології продовжить роботу щодо біологічної очистки тернопільського озера. Зі слів головного спеціаліста – ландшафтника відділу благоустрою та екології Світлани Молодецької планують завершити монтаж світлодіодного аераційного фонтану вздовж набережної.

 

Окрім цього, в управлінні сподіваються продовжити дивувати тернополян та гостей міста. Мова йде про біолюмінесцентні водорості, які будуть виконувати функцію очищення водойми від виявлених шкідливих хімічних сполук. Цікавою особливістю цих водоростей є те, що при певних умовах вони можуть буквально світитись в нічний час синім кольором.

 

Ще однією новинкою стануть піраньї сімейства colossoma (паку) у кількості 100 рибин, які запустять у тернопільське озеро. Вони виконуватимуть окремі санітарні функції. Величина рибин може сягати до 1 метра, а вага до 30 кілограм. Хвилюватись не потрібно, адже цей вид є вегетаріанцями із швидким темпом росту на основі їжі рослинного походження і не мають нічого спільного із своїми кровожерливими родичами з далекої Амазонки.

 

У майбутніх періодах список екзотичних риб мають доповнити прісноводні види електричних вугрів, окремих осетрових, карпових та сомів. З метою належного співіснування з аборегенними видами, кінцевий відбір такої екзотики ще буде узгоджуватися із службами рибної інспекції, місцевими фахівцями у сфері іхтіології та товариствами рибалок.

 

На озеро також мають повернутись чорні лебеді. Відразу для 10 пар в акваторії поблизу острівців Чайка та Закоханих під наглядом 4 відеокамер розташують годівниці та вольєри, а вже на зимовий період їх притулком стане зоокуток в гідропарку “Топільче”. Повідомляє КП “Тернопільтеплокомуненерго”.

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Поблизу Тернополя масштабна ДТП

Наступна стаття

Поблизу Кременця перекинувся та загорівся молоковоз (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.