Україна-Польща: нова автомагістраль пролягатиме через Тернопіль

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Україна та ЄС хочуть спільно побудувати нову автомагістраль, що може з’єднати Одесу та Ґданськ. ЇЇ вартість –  1 мільярд євро.

 

Європейський Союз може допомогти у фінансуванні будівництва транспортного коридору між українськими портами над Чорним морем та польськими портами на Балтійським морем. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, – йдеться на сайті Польське радіо.

 

Йдеться про автошлях Go Highway з Одеси і Миколаєва до кордону з Польщею, яким далі можна дістатися до Ґданська. Відстань цієї автомагістралі на території України складає 1088 кілометрів.

 

 

Нову автомагістраль мають намір побудувати на вже існуючих в Україні дорогах, що проходитиме від Одеси до кордону з Польщею через Львів і Тернопіль. Її друга частина йтиме Хмельницьким та Вінницею, а в Умані з’єднається трасою Київ-Одеса. Повна вартість проекту має скласти 1 млрд євро. Повідомляє Польське радіо. 

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

З квітня пенсії військових зростуть в середньому на півтори тисячі гривень

Наступна стаття

Відсьогодні жителі краю можуть укладати угоди з лікарями

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.