Відсьогодні жителі краю можуть укладати угоди з лікарями

З другого квітня краяни починають укладати угоди з обраними лікарями. Підписувати декларації можна з терапевтами і педіатрами.

Відтепер медична допомога не буде прив’язаною до місцями прописки та проживання. Краяни можуть обрати собі сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі. Гроші за медичне обслуговування заплатить держава.

«Як брати сімейного лікаря? Найпростіший варіант – ви знаєте хорошого лікаря, обслуговувались у нього і залишились задоволені результатами. Якщо ж такого лікаря ви поки не знайшли, поцікавтеся у родичів, сусідів, друзів, колег – можливо, у них був позитивний досвід у амбулаторії сімейної медицини або поліклініці, яка підходить вам географічно. Пам’ятайте, що ви не мусите звертатись до лікаря «строго за пропискою» – можете обрати лікаря, який працює біля вашого дому, роботи тощо», – повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Другим кроком є підписання декларації. Для цього необхідні такі документи: паспорт, ідентифікаційний номер. При підписанні декларації з педіатром потрібне свідоцтво про народження дитини.

«Декларацію можна заповнити в електронному вигляді. Якщо ви офіційно задекларували вибір свого лікаря, гроші за ваше обслуговування держава сплачуватиме закладу, у якому працює вибраний вами лікар», – наголошує Національна служба охорони здоров’я.

Один сімейний лікар може обслуговувати 1 800 пацієнтів, терапевт – 2 000, педіатр – 900. Звертатись можна з будь-якими питаннями, пов’язаними зі здоров’ям.

Процес укладання декларацій триватиме до кінця 2018-го року.

Підготувала   Вікторія Неборак

Попередня стаття

Україна-Польща: нова автомагістраль пролягатиме через Тернопіль

Наступна стаття

Додому з АТО повернулися військовослужбовці роти «Тернопіль»

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.