Працівники київської фірми ошукали тернополян майже на мільйон

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Четверо працівників київської лізингової компанії виманили у своїх клієнтів майже один мільйон гривень. Основним напрямком діяльності зазначеної фірми був продаж в лізинг автомобільної техніки. Працювала Тернопільська філія за адресою Медова, 18. За попередніми даними, за 2013-2016 роки шахраям вдалося ошукати 61 жителя міста та області.

 

Правоохоронці встановили, клієнтів аферисти заманювали через оголошення в інтернет-мережі та місцевих газетах. Люди телефонували, спілкувалися з консультантом. Далі потерпілі приїжджали до Тернополя, оскільки ціна на автомобіль була меншою ринкової та й доступний сам відсоток від вартості транспорту.

 

Автомобілі клієнтам не показували. Проте, переконували, що автівки є на складі і через декілька днів після першого внеску прибудуть за адресою покупця. Таким чином людину підводили до підписання угоди фінансового лізингу.

 

Договір містився на кількох аркушах і був написаний юридично-стислою мовою. Людина, яка не мала вищої юридичної освіти, не могла розуміти термінології, значення та понять самої угоди.  Клінту шахраї усно пояснювали, що причин для хвилювань немає, бо угода – лише формальність. Авто ж покупець отримає без проблем і затримки. Люди вірили, не вчитувалися в написане і підписували документ.

 

Під час перевірки правоохоронці з’ясували, фірма зареєстрована та працює в Києві, а тернопільські шахраї дійсно працюють в її філіалі. Проте, вирішили підзаробити. Жертви чотирьох працівників лізингової компанії проплачували різні суми – від семи до шістдесяти тисяч гривень.

 

Перша заява від обдуреного клієнта надійшла у поліцію у 2014 році. В подальшому правоохоронці встановили ще 60 фактів заволодіння коштами громадян.

 

У кримінальному провадженні четверо підозрюваних. Виконавиці “шахрайських заробітків” оголосили підозру. Вирішуєть питання про обрання жінці запобіжного заходу. Причетність її спільників перевіряють.

 

Кримінальне провадження відкрили за частиною 4 статті 190 ККУ – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Повідомляє Досьє102.

 

Підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

У Тернополі збирають святкові продукти для бійців АТО

Наступна стаття

На кладовищі поблизу Тернополя вандали вчинили наругу над могилою

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.