На яйця, через які у Збаразькому дитсадку отруїлись діти, є сертифікат (Відео)


Дитячий садок  Калинонька, що на Тернопільщині сьогодні ретельно прибирають. Проте тут готуються недо Великодня, а проводять дезінфекцію. Кілька днів тому у дошкільному закладі виявили спалах сальмонельозу.

 

– Сальмонелу знайшли в яйцях. Така продукція опинилася не тільки в нашому садку. Не промарковані яйця були і в інших навчальних закладах, – каже завідувач Збаразького ДНЗ «Калинонька» Ірина Левицька.

 

З 240 дітей у дитсадку захворіло 15, а також 3 працівників. За 33 роки роботи закладу на такий неплановий карантин пішли вперше.

 

Наприкінці березня у дошкільний заклад доставили понад 700 яєць. Працівники кажуть: постачальник перевірений, адже яйця в дитячому раціоні – один з основних інгредієнтів.

 

– На всю продукцію, яку отримуємо, маємо технічний паспорт. Зокрема і на ці яйця був сертифікат якості. Ми ж коли приймаємо – перевіряємо цілісність упакування і декілька решіток. Перевірити кожне яйце чи є на ньому маркування – фізично неможливо, – каже старша медсестра Збаразького ДНЗ «Калинонька» Юля Галка.

 

Симптоми у діток проявлялись майже одночасно. За два дні на лікарняних ліжках опинилося півтори десятка вихованців. Решту дошкільнят медики також відразу перевірили.

 

Тим часом в управлінні освіти створили комісію, яка повинна знайти винних у ситуації.

– Комісією буде розглянуто питання щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності винних у цьому осіб, – каже начальник відділу освіти Управління освіти Збаразької РДА Оксана Бернадин.

 

За результатами перевірки  в управління вирішають продовжувати співпрацю з горе-підприємцем.Та незабаром може виникнути нова проблема: шукати іншого постачальника та укласти з ним договір управління освіти може лише з нового навчального року.

 

 

 

 

 

Попередня стаття

У Тернополі затримали озброєного нападника

Наступна стаття

Тернополяни втратили півмільйона гривень на придбанні техніки

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.