На Тернопільщині іноземець заплатив за свідоцтво про народження тисячу доларів

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Не знаючи процедури оформлення документів в Україні, іноземець заплатив чиновниці з Тернопільщини тисячу доларів США. Чоловік звернувся в установу, аби виготовити дублікат свідоцтва про народження свого сина.

 

Дві жительки Лановеччини, свекруха і невістка, опинилися на лаві підсудних. Одна із жінок, працюючи керівником районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану, вимагала та отримала тисячу американських доларів від іноземця. У свою чергу жінка мала виготовити дублікат свідоцтва про народження. Діяла чиновниця через свою невістку – приватного підприємця.

 

Слідчі встановили, до керівника, аби повторно виготовити свідоцтво про народження свого сина, звернувся громадянин іншої держави. Оскільки іноземець процедури отримання документа не знав, чиновниця  й скористалася його правовою необізнаністю. За свої послуги запросила в чоловіка тисячу американських доларів. Щоправда, порадила звернутися до офісу приватного підприємця, мовляв, тоді всі питання вирішаться. Приватним підприємцем виявилася невістка посадовиці.


Чиновницю правоохоронці інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди – частина 3 статті 368 КК України, а невістці-спільниці – ч.5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України – пособництво до вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди. Повідомляє ГУНП у Тернопільській області. 

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Колектив інтернет-телебачення «МедіаТОР» вітає з Воскресінням Христовим!

Наступна стаття

Понад 2 тисячі тернополян взяли участь у загальноміській толоці

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.