На Великодні свята тернополяни запалюють особливі свічки (Фото)

Свічки у формі писанок запалюють тернополяни на Великодні свята. Виготовляє оригінальні вироби Катерина Крупніцька. Дівчина каже, для неї свічка – це символ життя, сонця, миру. Тому свої роботи завжди виконує у яскравих кольорах.

 

– Свічки почала виготовляти близько 6 років тому. Найбільше часу займає підготовчий процес. Це все триває кілька годин. А нашарування кольорового парафіну і сама різьба свічки займає приблизно 30-40 хв. Коли свічка вистигає, її рівняю та лакую. Інколи за роботою забуваю про час, бо дуже люблю те, чим займаюся, – розповідає пані Катерина.

 

На свої роботах майстриня завжди малює квіти, а до Великодня придумала виготовляли свічки у формі писанок.

 

– Над формою спеціально не задумуюся, нові ідеї приходять в процесі роботи, або під час відпочинку. До Великодніх свят виконала серію робіт,в яких переважали весняні яскраві кольори. Крім традиційних,з написами Христос Воскрес, цього року зробила свічки у формі яєць, – продовжує майстриня.

 

Пані Катерина каже, її свічки часто стають окрасою домівок тернополяни.

 

– Клієнти часто кажуть, що не запалюють моїх свічок, бо шкода. А просто тримають вдома, як сувенір. Хоча мої роботи і тим особливі, що окрім гарного естетичного вигляду вони ще й неймовірно пахнуть, бо під час вироблення добавляє ефірні масла, – підсумовує Катерина Крупніцька.

 

Попередня стаття

Канада випустила монету у формі Великоднього яйця

Наступна стаття

На Тернопільщині хмельничанин напав з ножем на правоохоронця

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.