На Тернопільщині збирачів березового соку штрафуватимуть

Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

З середини березня в Україні розпочався збір деревних соків. Аби така діяльність була законною, потрібно мати спеціальний дозвіл – лісовий квиток. Добувати сік можна лише у відведених місцях та з дотриманням встановлених правил заготівлі.

 

У межах населених пунктів збір соку заборонений. Жителі краю, збираючи деревні соки в межах населених пунктів, можуть спричинити загибель та послаблення екологічної стійкості дерев. Відтак, Державна екологічна інспекція в області повідомляє, за порушення закону та норм збирачів соку штрафуватимуть. Розмір грошового стягнення сягає від 340 до 1 тисячі 360 гривень.

 

Також, згідно з законом, органи місцевого самоврядування та їх виконавчі органи зобов’язані здійснювати контроль за додержанням законодавства про охорону навколишнього природного середовища. Повідомляє КП “Тернопільмісьтеплокомуненерго”. 

 

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

На “вигідній” купівлі тернополянин втратив 300 літрів пального

Наступна стаття

Оплатити парковку в Тернополі можна з мобільного (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.