Тернополяни придбали неіснуючий транспорт майже на мільйон гривень (Відео)


Четверо працівників київської лізингової компанії виманили у своїх клієнтів майже один мільйон гривень. Фірма займалася продажем в лізинг автомобільної техніки. У Тернополі філія знаходилася за адресою Медова, 18. За попередніми даними, за 4 роки роки шахраї ошукали 61 жителя міста та області.

 

Заманювали клієнтів аферисти через оголошення в інтернет-мережі та місцевих газетах.  Люди телефонували, спілкувалися з консультантом. Далі потерпілі приїжджали до Тернополя, оскільки ціна на автомобіль була меншою ринкової. Доступним був й сам відсоток від вартості транспорту.

 

Автомобілі клієнтам не показували. Проте, переконували, що автівки є на складі. А після першого внеску через декілька днів прибудуть за адресою покупця. Люди вірили і підписували угоди фінансового лізингу.  Шахраям потерпілі оплачували від семи до шістдесяти тисяч гривень.

 

Договір містився на кількох аркушах і був написаний юридично-стислою мовою. Людина, яка не мала вищої юридичної освіти, не могла розуміти термінології, значення та понять самої угоди.  Клієнту шахраї усно пояснювали, що причин для хвилювань немає. Мовляв, угода – лише формальність. Авто ж покупець отримає без проблем і затримки.

 

Слідчі з’ясували, фірма зареєстрована та працює в Києві, а тернопільські шахраї дійсно працюють в її філіалі. Проте, вирішили підзаробити.

 

Перша заява від обдуреного клієнта надійшла у поліцію ще у 2014 році. Загалом, аферисти обманули 61 жителя Тернополя та області.

 

Кримінальне провадження відкрили за частиною 4 статті 190 ККУ – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна

 

– Особи, які хотіли придбати автомобільну та сільськогосподарську техніку, зверталися до представників фірми. Їм у телефонному режимі роз’яснювали особливо вигідні умови договору фінансового лізингу, а також те, що необхідно приїхати у Тернопіль, аби укласти договір. Під час укладання договору людей переконували, уся техніка є на складі, який знаходиться неподалік від фірми. А після сплати першого внеску техніку привезуть покупцеві. Під переконливим впливом консультантів люди не вчитувалися у договори і підписували їх, – зазначив начальник відділу слідчого управління ГУНП в Тернопільській області Рустам Гикавчук. 

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

У Тернополі затримали псевдопрацівника СБУ, який вимагав в АТОвців кошти (Відео)

Наступна стаття

Замість уроків – стрижка. У тернопільській школі облаштували перукарню

2 Comments

    Avatar
  • як звязатися з Тернопільскою поліцеєю поповоду цього випуску про шахрайв

  • Avatar
  • Чи можна повернути кошти? і як?

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.