У Теребовлі мешканці багатоповерхівки розводять курей та кролів у місцевому парку (Відео)


Замість вигляду на парк – краєвид на безлад. У Теребовлі в припарковій зоні – гаражі, сараї, грядки та свійські тварини. Так мешканці багатоповерхівки ведуть підсобне господарство. Та от жителю приватного будинку – пану Василю, що мешкає поруч скверу, сусідство з міні фермою дошкуляє. Каже, жити в антисанітарії не сила.

 

– Гній був он там в парку, а тепер тут. У зеленій зоні самоправство, люди виносять сміття, тримають кури, кролі, – розповідає мешканець приватного будинку Василь Шафран.

 

Вмовити сусідів забрати господарку з паркової зони Василю не вдається. За три роки боротьби нажив ворогів і заблокований проїзд до подвір’я.

 

– Раніше стояв шлагбаум, а зараз дорогу перекопали й ми не маємо змогу ні перейти, ні переїхати. У нас дитина 6 років, чи яка швидка чи пожарна,  неможливо заїхати до нас. Там городи собі зробили, а тут перекрили дорогу, – каже Ірина Шафран.

 

Мешканці багатоповерхівки пояснюють, рів не для шкоди сусіду, а щоб вода не підмивала фундамент їхнього будинку. Тож закопати його не можуть.

 

– Перекопали, бо в калабанях жили та ще він їздив, болото возив. Його дорога по вулиці Шухевича, а не Січових Стрільців. Тому хай не надіється, – розповідає мешканка багатоповерхівки Тамара Богуш.

 

Господарство у парку люди називають – потребою. Кажуть так колись жили їхні батьки і місцева влада не перечила. Тож і нині обживають нехитрий клаптик скверу. У будиночку пані Тамара тримає інвалідний візок, лопати, сапи й не розуміє, чому на це немає права. А її сусідка Зиновія розводить в обгородженій ділянці курей, качок й кролів.

 

– Притримала, бо люблю. Вдома знервуюся, а тут прийду і душу розвію навіть проспіваю пісню це моя краса, я без того не можу, – каже мешканка багатоповерхівки Зіновія Салій.

 

Вимогливий молодий сусід та корінні жителі багатоповерхівки мирно дійти згоди не можуть. Сваряться і згадують все наболіле: і грядки, і собак без намордників і дороги з болотом. Та ніяк не можуть зрозуміти, де має бути заїзд.

 

Примирити людей та звільнити паркову зону від самовільної забудови не в силі і місцева влада. Кажуть: бракує документів.

 

– Фактично детального плану міста немає, зараз він розробляється і чітко визначити межі паркової зони ми не можемо. Їхньої території по факту не може бути, тому що нема визначеної території, – каже заступник Теребовлянського міського голови Тарас Вітківський.

 

Аби визначити скільки прибудинкової території належить жителям багатоповерхівки теребовлянські чиновники просять людей створити ОСББ і впорядкувати документи, що стосуються землі довкола будинку. Тоді знатимуть точно, хто вийшов за межі, де доїзд й хто відповідальний за порушення. Пан Василь ж тим часом обіцяє домагатись правди у суді та вже подав заяву до поліції.

Журналіст Наталя КОЛОДІЙ, оператор Іван КОЗОРІЗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Попередня стаття

Тернопільська біатлоністка зайняла третє місце на чемпіонаті світу в Австрії

Наступна стаття

Тернополянка хотіла покінчити з життям, кинувшись під потяг

One Comment

    Avatar
  • гараж на фундаменті це самозахват земельної ділянки читайте закон Пані владо і прокуратура в чорних окулярах нічого не бачить .

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.