Всі чотири нагороди одягну на День перемоги, – демобілізований 21-річний тернополянин (Відео)


Чотири державні нагороди сьогодні, 13 квітня, вручили 21-річному Ростиславу Мишці. Військовий родом із села Плебанівка Теребовлянського району. У 18 років підписав контакт із ЗСУ. Каже, не зважаючи на юний вік, мав єдину умову – служити в АТО. Відтак 3 роки стояв на першій лінії оборони.

 

У вересні 2016 року отримав поранення. Той день закарбувався у пам’яті назавжди.

 – Бій почали під вечір. А близько 10 мене поранили.  А далі військовий госпіталь і тривала реабілітація. Після відновлення повернувся до своїх побратимів, в зону АТО, – розповідає Ростислав Мишка.

 

Ростислав був розвідником. Військове керівництво каже, таких бійців їм бракуватиме.

– Артилерія виконує 70% всіх задач під час бойових дій. Завдяки цій розвідці снаряд попадає туди, куди треба. Розвідники дуже потрібні. Сподіваємося, що Ростислав відпочине, а після знову підпише контракт з ЗСУ, – каже т.в.о командира військової частини А3215 Олександр Машковський.

 

Демобілізують Ростислава Мишку завтра, 14 квітня. Зізнається, планів на майбутнє поки що небагато.

– Зараз хочу відпочити. Перше, що зроблю, коли зніму форму, відвідаю рідних. Завтра піду в гості до брата. Далеко у майбутнє заглядати не буду, але хочу будувати власну сім’ю, – ділиться планами Ростислав.

 

Сьогодні бійцю вручили 4 нагороди –  Державну нагороду Президента України «Захисник Вітчизни», Нагороду міністра оборони України «Знак пошани», Нагороду начальника генерального штабу ЗСУ «Учасник АТО» та Нагрудний знак «Учасник бойових дій».

 

– Ці нагороди стоятимуть у серванті. Я не з тих, хто буде ними хизуватися. Але на День перемоги обов’язково почеплю на груди, – підсумовує старший солдат Ростислав Мишка.

Попередня стаття

Внаслідок ДТП на Шумщині 8-річний хлопчик знаходиться у реанімації

Наступна стаття

На Бережанщині п’яний чоловік поцупив авто, розбив, а потім в ньому заснув

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.