Для дітей на Теребовлянщині обладнали сучасну сенсорну кімнату

Сенсорну кімнату, обладнану різними стимуляторами, облаштували для дітей Теребовлянського навчально-виховного комплексу райцентру. Такий клас є потужним інструментом для розширення світогляду, сенсорного та пізнавального розвитку дітей, проведення психологічних консультацій.

 

Всі предмети, які знаходяться у кімнаті, спрямовані на розвиток органів зору, слуху, нюху і тактильних рецепторів. Спеціальні стимулятори виконують для психічного та емоційного стану дитини як заспокійливу, так і тонізуючу, відновлюючу дію, стимулюють почуття та враження.

 

В приміщенні встановили аудіо- і відеоапаратуру, декоративні світлові панелі і електронні прилади управління комплексом. Окрім безкаркасних меблів, які підлаштовуються під форму людського тіла, у користуванні дітей будуть також м’ячі-гіганти та інші масажні дрібні предмети.

 

Стимулювати тактильні і зорові центри у дітей допомагатимуть дзеркальні елементи з фібероптичними підсвічуванням. А звукоанімовані тактильні панно для дитячих сенсорних кімнат дозволяють створювати цікаві об’ємні картини, користуючись власним задумом або за вже відпрацьованою схемою.

 

Також у класі облаштували дивовижні фонтани світла з світлодіодних шнурів. У темній кімнаті вони добре поєднуються із зоряним небом та спокійною музикою.

 

Відкриття сенсорної кімнати у Теребовлянському навчально-виховного комплексу дозволить дітям з особливими освітніми потребами відчути себе звичайними школярами», – зазначила начальник управління освіти й науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома. Повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА. 

 

підготувала Людмила Маліброда

 

Попередня стаття

На Тернопільщині працівник збагачувався на майні роботодавця

Наступна стаття

Любомир Лівель

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.