У Вишнівецькій загальноосвітній школі – спалах кору

Кір поширюється на Тернопільщині. Медики реєструють нові спалахи цього захворювання. Загалом в регіоні зареєстровано вісім спалахів кору, останній – у Вишнівецькій школі. Там захворіло двадцять двоє осіб.

 

Масове поширення кору пов’язане з недостатнім рівнем щеплення серед населення, – констатують лікарі-епідеміологи. До прикладу, більшість захворілих з Вишнівецької ЗОШ не дотримувались календаря щеплень, або ж взагалі уникали вакцинації.

«Загалом спалахом ми називаємо, коли реєструємо три і більше випадки захворювання, які взаємопов’язані. Тож маємо зареєстрований спалах кору у Вишнівецькій загальноосвітній школі у Збаразькому району. Перший спалах там був зареєстрований ще в кінці березня. Нині у цій школі зафіксовано вісімнадцять хворих, але взагалі цей спалах охопив двадцять дві особи, тобто серед захворілих є і дорослі. Через таку ситуацію у навчальному закладі призупинене навчання», – повідомила лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Марія Павельєва.

Нині хворі на кір з Вишнівецької школи перебувають на стаціонарному лікуванні у Збаразькій лікарні.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

На Бучаччині водій “євроблях” намагався приховати причетність до ДТП

Наступна стаття

У центрі Тернополя встановили чергову відеокамеру

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.