Тернополяни проголосували проти “омолоджувальної” обрізки дерев

фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Петицію щодо заборони значної вирубки дерев в обласному центрі розмістила на сайті Тернопільміської міської ради Віра Чупрова. За відповідне звернення проголосували 325 осіб із 300 необхідних.

– Заборонити значну вирубку дерев в місті, особливо у парках, скверах, алеях, дворах житлових будинків. Замість кожного зрубаного дерева повинно бути посаджене нове. Заборонити так звану „омолоджувальну” або „санітарну” обрізку дерев „під стовб”. Ця обрізка калічить дерева, вони вже ніколи не будуть повноцінно розвиватись, а значна частина їх просто загине. Такого не має в цивілізованих країнах світу, не повинно бути і в нас. Про майбутнє потрібно думати вже сьогодні.
Постанова Кабінету Міністрів України № 559 від 08.04.1999р. «Про такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної зеленим насадженням у межах міст та інших населених пунктів» чітко визначає, що дозволено обрізати крону дерева не більше ніж 30% її довжини. Обрізка від 1/3 до 1/2 довжини крони дерева уже кваліфікується як пошкодження до неприпинення росту і передбачає стягнення штрафу. Обрізання на більше 1/2 довжини крони кваліфікується уже як пошкодження до припинення росту зі значно більшою сумою штрафу, – йдеться у петиції Віри Чупрової. 

 

підготувала Людмила Маліброда

Попередня стаття

Відтепер замінити посвідчення водія тернополяни можуть у ЦНАПі

Наступна стаття

Тисяча тернопільських студентів склали карту України (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.