Старі дерева у місті потрібно зрубати, – управління ЖКГ (Відео)


61% тернополян вважають, що у місті не варто обрізати дерева, а 39% кажуть що це необхідно робити. Таким є результат опитування, який проходив на сторінці Першого інтернет-телебачення Тернопільщини «МедіаТОР».

 

Також тернополяни кажуть, обрізати дерева треба лише тоді, коли це дійсно піде їм на користь.

 

– Якщо є сухі гілки, то їх треба обрізати. Думаю такі дії підуть лише на користь дерева. Але якщо дерева зрізуються під якусь забудову – то звісно, що тернополяни будуть протестувати, – каже тернополянка Інна.

 

Навіть в Управлінні житлово-комунального господарства зауважують – є постанова Кабінету Міністрів та наказ міністерства де йдеться, як проводити омолодження дерев, обрізку та систему їх видалення.

 

– Є відповідні документи, де вказано як і на яких деревах можна обрізати сповбув. Бо, наприклад, на ялинці цього робити не можна – дерево загине. А тополю навпаки треба обрізати і омолоджувати. Бо це дерево, яке вбирає в себе 70% навколишнього бруду. Дерево росте велике, зовні воно зелене, але всередині – гниле. Якщо не понижати крону, дерево стає вітровальним і може завдати шкоди. Тому тополя обрізується по самий стовбур – навскоса, щоб  добре стікала вода, – каже начальник Управління ЖКГ Тернопільської міськради Олег Соколовський.

 

Олег Іванович додає, в Тернополі майже всі дерева висадженні в один період і на даний час досягли вікової межі. Тому багато дерев сьогодні зрізується.

 

– Це нормально треба видаляти і садити нові дерева, а садимо вже згідно концепції озелення міста, – підсумовує начальник Управління ЖКГ Тернопільської міськради.

  

Попередня стаття

Зіграла вперше і пощастило, – завдяки “МедіаТОРу” терноплянка виграла квитки у цирк

Наступна стаття

На Теребовлянщині патрульні затримали жінку-водія напідпитку

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.