У Тернополі виступив хор з Арканзасу

Хор з Арканзасу зібрав у тернопільському «Березолі» сотень жителів обласного центру та гостей міста. Вісімдесят співаків спеціально приїхали до України з Америки з благодійними концертами. Тур вирішили розпочати з Тернополя.

Серед композицій, які виконував хор з Арканзасу, – твори Великодньої тематики. А загалом у репертуарі американського хору переважають пісні у стилі госпел і спірічулес. Саме такі стилі характерні для південної частини Сполучених Штатів Америки.

«Ми приїхали до України, тому що дуже любиму цю державу. Також ми подумали, що було б чудово, більше познайомитися з українцями. Але цей тур – це не просто концерт містами України. Наша музика несе послання, які говорять до людських сердець». – каже організатор благодійних концертів хору Майкл Готт.

Керує хором диригент Ларрі Грейсон. Він розповідає, що співаки з цього хору живуть у двадцяти різних містах. Відтак вони регулярно збираються для спільних репетицій.

«Тернопіль – єдине місто в Україні, у якому відбувається фестиваль «Я там, де є благословення». Тому ми дуже відкриті до таких заходів. Ми зацікавлені у розвитку міжкультурних відносин з різними країнами, у тому числі і США. Оскільки Тернопіль – перше місто в Україні, яке заявило про західний вектор розвитку», – відзначив начальник управління культури Тернопільської міської ради Олександр Смик.

Далі американський хор вирушає до Івано-Франківська. Загалом співаки з Арканзасу планують відвідати сім українських міст.

Вікторія Неборак

Попередня стаття

У Тернополі зоозахисники б’ють на сполох через пожежі

Наступна стаття

Неоплачений кредит штовхнув полтавчан до жербрацтва у Тернополі

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.