У неділю в центрі Тернополя молитимуться за єдність церкви в Україні

Цієї неділі на Театральному майдані Тернополя відбудеться молитва за Україну. Зокрема, жителі обласного центру молитимуться за єдність вірян та утворення єдиної помісної церкви. Розпочнеться молитва о тринадцятій.

Нагадаємо, 19-го квітня Верховна рада України підтримала офіційне звернення до Вселенського Патріарха з проханням про автокефалію Православній церкві в Україні. А напередодні, 17 квітня, на зустрічі з лідерами фракцій Верховної Ради президент Петро Порошенко повідомив, що УПЦ КП і УАПЦ підписали звернення до Константинопольського патріарха Варфоломія з проханням надати автокефалію нової помісної православної церкви України.

«Акція має неабияке значення в умовах, коли в Україні чекають на створення єдиної помісної православної церкви. Адже єдиний народ можливий лише за єдиної церкви. Тому ми пропонуємо тернополянам прийти на молитву, яка відбудеться на Театральному майдані Тернополя, 22-го квітня о 13.00», – повідомили в управлінні з питань внутрішньої політики, релігій та національностей ОДА.

 

Вікторія Неборак

Попередня стаття

Лише дві громади платитимуть за навчання дітей у Тернополі, – Сергій Надал (Відео)

Наступна стаття

Злиття школи мистецтв з 21-ю батьки і вчителі оскаржуватимуть в суді (Відео)

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.