Тернопільщиною розгулялася вогняна стихія

Вогняна стихія охопила Тернопільщину минулими вихідними. Рятувальникам доводилося масово гасити пожежі в екосистемах. Причиною займань була людська недбалість, а також сприяли поширенню вогню погодні умови.

 

Останнім часом рятувальникам доводиться до тридцяти разів на добу гасити пожежі в екосистемах. Під час вітряної погоди вогонь швидко поширюється, – кажуть в управлінні ДСНС в Тернопільській області. Відтак рівень небезпеки зростає.

 

«21 квітня в селі Острів Тернопільського району вогнем знищено суху траву на площі 2 га. У селі Дубівка Борщівського району горіла трава на площі 4,5 га. Під час гасіння пожежі не допущено перекидання вогню на хвойний лісовий масив площею 2 га. У Микулинцях вогонь охопив площі 0,03 га площі. На такій же площі довелось гасити пожежу й у Чорткові та Гусятині. У селі Лука Монастириського району вогнем знищено траву на площі 3 га. У Ниркові Заліщицького району – на площі 1,5 га, в Ярчівцях Зборівського району – 0,09 га. О 21:10 пожежа сталася поблизу села Солоне Заліщицького району. Вогнем знищено суху траву та самосів на площі 4 га. Така ж ситуація виникла у селі Нагіряни. Під час гасіння не допущено розповсюдження вогню на лісовий масив площею 18 га. 22 квітня серія пожеж розпочалася із села Мала Плавуча Козівського району. Вогнем знищено очерет на місцевому ставі на площі 0,015 га. Пізніше горіло у Підгайчиках Теребовлянського району. Пожежа знищила дерево та суху траву довкола нього. Відновно невеликі площі трави згоріли у селах Денисів та Росоховатець Козівського району. У Коропці ж вогонь знищив 0,0025 га сміття», – повідомляє управління ДСНС в Тернопільській області.

 

Підготувала Вікторія Неборак

Попередня стаття

«Браво!» – після кожної композиції. У Тернополі Оксана Муха зібрала аншлаг (Фото)

Наступна стаття

Метеорологи попереджають жителів Тернопільщини про грози

Коментарі

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

© МедіаТОР Усі права дотримано. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства", інформація, яку публікує сайт mediator.te.ua, є власністю ТОВ “Інформаційне агентство “МедіаТОР”

Під час цитування інформації посилання на МедіаТОР обов'язкове. Допускається цитування матеріалів сайту mediator.te.ua без отримання попередньої згоди, але в обсязі не більше одного абзацу та з обов’язковим прямим, відкритим для пошукових систем гіперпосиланням mediator.te.ua не нижче, ніж у другому абзаці тексту.